Over ons

Informatie en historie Cantare

Het mannenensemble Cantare bestaat sinds september 2008 en is gestart onder leiding van dirigent Evert van Dijkhuizen. Het is ontstaan als gelegenheidskoor in verband met een uitvoering in de Maartenskerk te Zaltbommel. Onder leiding van Evert van Dijkhuizen is het gelegenheidskoor in muzikaal opzicht sterk gegroeid. De leden leggen zelf de lat hoog en hebben ook allemaal, én in koorverband én één op één, zanglessen gehad om de techniek te verbeteren. Evert heeft het koor mogen dirigeren tot zijn overlijden in mei 2017. De periode van ziekte en daarna het overlijden van Evert was een erg moeilijke tijd voor ons als koor. Evert was niet alleen onze dirigent maar in de loop der jaren was er ook een hechte vriendschapsband gegroeid.  

In deze moeilijke periode zijn we door verschillende mensen geholpen. Met name willen we hier Jan Hendrik van Schothorst noemen die ons van april tot en met december 2017 gedirigeerd heeft. We zijn hem bijzonder dankbaar voor de wijze waarop hij ons door deze moeilijke periode heen geholpen heeft. 

We zijn blij dat Cantare vanaf januari 2018 in de persoon van André van Vliet weer een vaste dirigent heeft. André is een begaafd musicus met veel ervaring als dirigent van verschillende koren waaronder het bekende Vox Jubilans uit Waddinxveen en het projectkoor Oriolus. Onder zijn leiding willen we graag het Cantare repertoire uitbreiden en ook nieuwe muzikale uitdagingen aan gaan.